Zaterdag 11 januari 2020 is prins Bart I voorgesteld aan Bocholtz en geïnstalleerd door wethouder Wiel Sleijpen.
Prins Bart I is 26 jaar oud. In het dagelijks leven werkt Bart al sinds 9 jaar als autoverkoper in het bedrijf van zijn vader, Autobedrijf Janssen Kerres in Kerkrade. Zijn hart en ziel zit in het verenigingsleven, zo maakt hij trots deel uit van de Stichting Schlaager Arena Bocholtz; Stichting Mei i Vaare en Stichting KinderVakantieWerk. Daarnaast is hij ook al 2 jaar zeer nauw betrokken bij de voorbereidingen van het Kalksemmertreffen op Carnavalsdinsdag. Een van zijn grootste hobby’s is circuit rijden in zijn Renault Megane RS en samen met zijn vader en vrienden touren. Daarnaast gaat hij regelmatig op stap met zijn vrienden en 1’tje drinken bij de cafe’s in Bocholtz. Als er iets te doen is in Bocholtz dan is hij erbij.