Prinse-Road

D’r Prinse-Road (vaak benoemd als de oud prinsen) is opgericht in 2002.
Door het stoppen van de oud-oud prinsen in 1996 was er voor veel  prinsen na hun aftreden een grote leegte, in 2002 hebben de prinsen van de jaren ervoor  de koppen bij elkaar gestoken om gezamenlijk die leegte op te vullen en d’r Prinse-Road een nieuw leven te geven.

Inmiddels is d’r Prinse-Road een begrip geworden binnen de Boocheser carnaval en kunnen de oprichters met opgeheven hoofd terug blikken op de goede stappen die zij hebben gemaakt.
Door het initiatief dat er genomen is om herkenbaar te zijn als B.V.V leden maar niet als elvenraads lid hebben de oprichters vast laten leggen dat d’r Prinse-Road herkenbaar zal zijn door het dragen van een rokkostuum.
Daar is nadat de groep gegroeid is op een carnavalistische manier mee omgegaan en uiteindelijk besloten dat wij als Prinse-Road in het vervolg herkenbaar zijn aan ons “ROK” kostuum  (schotse Kilt)

Als groep laat d’r Prinse-Road zich zien op diverse carnavalistische activiteiten binnen en buiten Bocholtz, zelf zijn ze al enkele jaren actief bezig met het organiseren van een gezellig prinsebal en wordt er vanaf hun 1ste jubileum ook een spetterend halfvasten bal georganiseerd.

Doordat het als onderdeel van vereniging altijd moeilijker wordt om financieel te overleven heeft d’r Prinse-Road na enkele jaren besloten om de “vrienden van” op te richten,
dit is bij de carnavalisten goed ontvangen.

Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om de vrienden van d’r Prinse-Road ook als vriend te behouden en hun op een gepaste manier te bedanken.

D’r Prinse-Road bestaat momenteel uit 8 leden die allemaal als individu prins zijn geworden en nu gezamenlijk als vrienden carnaval vieren.