D’r Prinse-Road (vaak benoemd als de oud prinsen) is opgericht in 2002.
Door het stoppen van de oud-oud prinsen in 1996 was er voor veel  prinsen na hun aftreden een grote leegte, in 2002 hebben de prinsen van de jaren ervoor  de koppen bij elkaar gestoken om gezamenlijk die leegte op te vullen en d’r Prinse-Road een nieuw leven in te blazen.. Elke prins zal na zijn aftreden dan ook bij de Prinse road toetreden.

Inmiddels is d’r Prinse-Road een begrip geworden binnen de Bócheser carnaval en kunnen de oprichters met opgeheven hoofd terug blikken op de goede stappen die zij hebben gemaakt.

Als groep laat d’r Prinse-Road zich zien op diverse carnavalistische activiteiten binnen en buiten Bocholtz, zelf zijn ze al enkele jaren actief bezig met het organiseren van een gezellig prinsenbal en wordt er vanaf hun 1ste jubileum ook een spetterend halfvasten bal georganiseerd.

Doordat het als onderdeel van de vereniging altijd moeilijker wordt om financieel te overleven heeft d’r Prinse-Road na enkele jaren besloten om de “vrienden van” op te richten, dit is bij de carnavalisten goed ontvangen.

Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om de vrienden van d’r Prinse-Road ook als vriend te behouden en hun op een gepaste manier te bedanken.

D’r Prinse-Road bestaat momenteel uit leden die allemaal als individu prins zijn geweest en nu gezamenlijk als vrienden carnaval vieren.