De Raad van Elf is het gevolg van de prins en bestaat uit elf mannen. De Raad van Elf is eigenlijk het visitekaartje van de vereniging. Vanaf 11 november is de raad duidelijk herkenbaar bezig met het carnavalsfeest maar  achter de schermen is men hier al het gehele jaar (samen met de overige leden) mee bezig. Zo leggen ze bezoeken af bij andere carnavalsverenigingen en  proberen ze zo veel mogelijk present te zijn bij de vele carnavalistische activiteiten binnen en buiten onze gemeenschap. Ze gaan naar het gemeentehuis waar onze Prins bij de burgemeester en wethouders de  sleutel overhandigd krijgt en gaan ze naar de Kerk waar tijdens onze dialectmis de Prins de sleutel van onze kerkgemeenschap krijgt. Verder zijn ze ook van de partij bij de opening en afsluiting van het carnavalszeizoen. De opening doen we het liefst op de 11de van de 11de (maar wanneer deze datum doordeweeks valt dan verplaatsen we onze opening naar een andere datum.

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de activiteiten die de raad doet. Men kan dus zeggen dat de raad van 11 de carnavalsgedachte van de vereniging en van onze gemeenschap uitdraagt. Elke vereniging heeft hierin zijn eigen gebruiken en tradities.

Lijkt het je leuk en wil je iets meer weten over het hoe en wat bij onze raad of heb je andere vragen dan spreek ons op een van de evenementen waar we aanwezig zijn rustig aan of vul het contactformulier in: Vragen of Opmerkingen