Raad van 11

De Raad van Elf is een gevolg van de prins en bestaat uit elf man. De Raad van Elf is eigenlijk het visitekaartje van de vereniging. Vanaf de datum 11 november is de raad duidelijk herkenbaar bezig met het carnavalsfeest. Meestal is de Raad ( samen met alle leden ) hier echter reeds achter de schermen het hele jaar mee bezig. Zo leggen we bezoeken af bij andere carnavalsverenigingen en ook proberen we present te zijn bij vele carnavalistische activiteiten die binnen en buiten onze gemeenschap plaats vinden.

We gaan naar het gemeentehuis waar onze Prins bij de burgemeester en wethouders zijn sleutel krijgt overhandigd. Uiteraard gaan we ook naar de Kerk en tijdens onze dialectmis krijgt onze Prins de sleutel van onze kerkgemeenschap. Verder zijn wij ook van de partij bij de opening en afsluiting van het carnaval. De opening doen we het liefst op de 11de van de 11de (maar wanneer deze datum doordeweeks valt dan verplaatsen we onze opening naar de eerste vrijdag na deze datum).

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de activiteiten die wij als raad doen. Zo kan men dus zeggen dat de raad van 11 de carnavalsgedachte van de vereniging en van onze gemeenschap uitdraagt. Elke vereniging heeft hierin zijn eigen gebruiken en tradities.

Lijkt het je leuk om iets meer te willen weten over het hoe en wat bij onze raad of heb je andere vragen dan spreek ons op een van de evenementen waar we aanwezig zijn rustig aan.