Carnaval en Bocholtz met al zijn verenigingen zijn mijn leven. Mijn motto luidt: “Waat nit op inge jowwe daag; maach inge!” en  “iech bin nit va inge verein mer Bócheser vuur alle vereins”.

Ik nam het voortouw en was één van de oprichters van de Stichting Schlaager-Arena in 2002.
In het verleden als zanger actief bij zanggroep De Geitenfokkers, IECH & die Anger Tswei, d’r André en d’r Jeu en nu nog bij de Bócheser Sängerknaben waarmee we jaarlijks nog meedoen aan de Bócheser Schlaager-Arena.

In de jaren 80 was ik bestuurslid en sportleider van de KPJ afd. Bocholtz en in 1984 zelfs prins van de KPJ kring Gulpen.
Vanaf die tijd ben ik ook actief lid van de Geitenfok, Zang en Zuipvereniging St. Prosit.
In 1981 vertrok ik vrijwillig als dienstplichtig militair een half jaartje naar Libanon.
Begin jaren 90 was ik mede-oprichter van de toenmalige buurtvereniging “De Schach” in het Kerkeveld waar in 2020 de Whats-app buurtpreventie-app door mij werd geïntroduceerd.

Sinds 1995 lid van de carnavalsvriendengroep SVL ’95.
Verder zat ik in veel commissies om met name het programma mee te organiseren voor tentfeesten en evenementen: Bócheser Printementjere; ’t Allerbetste Alaaf van RTV Parkstad; busreis naar Kruimeltje in het Eftelingtheater; Parksjtad Leedjes Konkoer 2006 in sporthal Bocholtz; ruiterclub de sportvrienden 2007, diverse bejaardenzittingen; Harmonie 2011; jubilea Geitenfok, Zang en Zuipvereniging St. Prosit; stichting Jeugdkarnaval 2014; Alternatief LVK 2016; Kruisboogschutterij St. Henricus 2016 en jarenlang lid van de oud-finalistenjury tijdens het Limburgs Vasteloavesleedjes Konkoer

In december ’20 startte ik met de voorbereidingen i.v.m. het standbeeld “D’r Kloon va Bóches”;

Vanaf januari ’21 i.s.m. Antoine Schokker en Pascal Andriolo. De onthulling vond plaats op 10-09-2022.

Ook ben ik vanaf maart 2021 lid van het Veteranen Search Team. Het doel van het VST is een actieve bijdrage leveren tijdens zoekacties naar vermiste personen en/of goederen in Nederland i.s.m. de politie.

Vanaf juni 2021 ook bestuurslid van de Verenigingsraad Bocholtz.

Onlangs  nog betrokken bij de organisatie van de reünie 6e klas lagere school en ben ik toegetreden tot de werkgroep m.b.t het 2×11 jaar jubileum van de Schlaager-Arena komende november.

Ik woon al 60 jaar in Bocholtz, waarvan al 3×11+1 jaar met zijn vrouw Désirée. Samen hebben we drie kinderen: Tom, Dylan en Denise.

D’r Keiridder 2024 Marc Ruijters